Veelgestelde vragen
Vind hieronder veelgestelde vragen over voetbalschoenen in het algemeen of het kopen van voetbalschoenen.
FG staat voor Firm Ground. De afkorting staat voor de ondergrond waarvoor deze voetbalschoenen gemaakt zijn. In het geval van FG voetbalschoenen zijn deze het beste geschikt voor voetbal op traditionele grasvelden. Lees hier meer over Firm Ground voetbalschoenen.
Door de mindere hoeveelheid en langere lengte van de noppen op FG voetbalschoenen, zijn deze voetbalschoenen minder geschikt voor spelen op kunstgras. Op de traditionele (nieuwe) kunstgrasvelden die vaak hoger gras hebben en een zachtere ondergrond is dit wel mogelijk. Echter raadt De Juiste Voetbalschoen aan om toch te kijken naar AG voetbalschoenen wanneer je vrijwel altijd op kunstgras voetbalt.
AG staat voor Artificial Ground. De afkorting staat voor de ondergrond waarvoor deze voetbalschoenen gemaakt zijn. In het geval van een AG voetbalschoenen zijn deze het beste geschikt voor voetbal op kunstgrasvelden. Lees hier meer over Artificial Ground voetbalschoenen.
Het zo strak mogelijk strikken van je voetbalschoenen is geen probleem. Echter te kleine voetbalschoenen die zorgen voor knellingen in je voet, zijn schadelijk. Door het afknellen van je voet zal de bloeddoorstroom worden verstoord. Dus strik je schoenen strak, maar zorg ervoor dat er niks wordt afgekneld.
Het voordeel van voetbalschoenen van leer is dat deze zich aanpassen naar de vorm van jouw voeten. Het advies is daarom om de voetbalschoenen van leer een 1/2e maat groter te kopen dan jouw huidige schoenmaat.
Vooral aan het begin van het seizoen, is dit een probleem voor veel voetballers. Dit ligt in heel veel gevallen niet aan de voetbalschoenen! Vaak zijn nieuwe voetbalsokken de oorzaak van het probleem. Naarmate je sokken ouder worden, zal het glijden in je voetbalschoenen minder worden. Tip: gooi je nieuwe voetbalsokken eenmaal in de wasmachine voor het voetballen. Dit zorgt ervoor dat je sokken iets stroever worden.
Het kan zijn dat je jouw voetbalschoenen te groot hebt gekocht. Of het kan zijn dat je een lage wreef hebt, waardoor je voeten glijden in jouw voetbalschoenen. Dit valt op te lossen door het inleggen van inlegzooltjes in jouw voetbalschoenen. Door de foam in de zooltjes blijven jouw voeten stevig staan en de extra vulling zorgt ervoor dat je voetbalschoenen strakker zitten.
De hoeveelheid verzorging dat voetbalschoenen nodig hebben, is heel erg afhankelijk van het materiaal. Lederen voetbalschoenen vragen een stuk meer aandacht dan bijvoorbeeld synthetische voetbalschoenen. Het is handig om hier rekening mee te houden voor jouw aankoop van voetbalschoenen. Tip: Vind hier 7 praktische tips voor goed onderhoud van jouw voetbalschoenen.
Heb jij een veelgestelde vraag die hierboven nog niet is beantwoord? Laat het weten!